Taliban varsler traditionel forårsoffensiv fra på fredag

Den islamiske Talibanbevægelse i Afghanistan annoncerer onsdag, at den begynder sin årlige "forårsoffensiv" fredag 24. april.

Med offensiven følger normalt en bølge af angreb over store dele af Afghanistan, og i år sker det i en tid, hvor de internationale styrker er i gang med den sidste tilbagetrækning af styrker fra landet, hvor de har været siden 2001.

- De primære mål i disse operationer er de udenlandske besættelsesstyrker, især deres permanente militærbaser, folk fra det afghanske håndlangerregime, deres militære infrastruktur, især efterretningstjenesten, og personer fra indenrigs- og forsvarsministerierne, hedder det i en meddelelse fra afghansk Taliban.

Det er efterhånden en tradition, at Taliban indleder en hård offensiv, når foråret melder sig i Afghanistan omkring april eller maj. De seneste år har oprørsbevægelsen offentligt meldt ud, hvornår offensiven starter, og hvad den kommer til at indebære.

Efter 13 års international, militær tilstedeværelse i Afghanistan overtog afghanske sikkerhedsstyrker fra årsskiftet selv ansvaret for sikkerheden i landet.

Der er dog fortsat en støttemission bestående af 12.500 mand, der især hjælper med træning og rådgivning.

Taliban har tidligere erklæret det som en sejr, at de internationale kamptropper ville forlade Afghanistan.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip