Talsmand i Livgarden sigtet for bytur til 38.540 kroner

Under en tur i byen i det københavnske natteliv spenderede en landstalsmand for de værnepligtige i Den Kongelige Livgarde 38.540 kroner, som ikke tilhørte ham.

Sådan lyder sigtelsen mod en 21-årig mand, som Forsvarets Auditørkorps anklager for underslæb på en bytur mellem den 25. og 26. september i år.

De 38.540 kroner var betroet til den 21-årige garder, fordi han var landstalsmand for de værnepligtige i Livgarden. Pengene stammede fra et overskud fra en fest og skulle betales tilbage til garderne.

Alligevel valgte den 21-årige at bruge pengene på en bytur i København, hvor han blandt andet slog et smut forbi diskotek "Maze" i Skindergade ifølge en retsmødebegæring.

Den 21-årige er også sigtet for at blive væk fra tjeneste i Den Kongelige Livgarde i mere end 10 dage fra 24. oktober til 7. november i år. Landstalsmanden skulle være mødt op på Garderkasernen i Høvelte.

Forsvarets Auditørkorps kræver den 21-årige idømt en fængselsstraf og et erstatningskrav.

Da der er tale om en retsmødebegæring og ikke et anklageskrift, forventer Forsvarets Auditørkorps, at den 21-årige vil tilstå underslæb, når sagen begynder næste år ved Retten i Hillerød.

/ritzau/

 

Dagens Gossip