Talsmand for muslimske homoseksuelle er tryg ved moské

Muslimske homoseksuelle ser ikke noget problem i at komme i den nye stormoské, der åbner i København torsdag, selvom Dansk Islamisk Råds talsmand, Mohamed al-Maimouni, i onsdagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten har kaldt homoseksualitet for en sygdom.

- Jeg vil føle mig helt tryg ved at komme i moskéen, siger Fahad Saeed, kommunikationsansvarlig i foreningen Sabaah, til DR København.

Sabaah er en forening for homo-, bi- og transkønnede med anden etnisk baggrund end dansk.

Talsmanden for Dansk Islamisk Råd, der står bag Danmarks første stormoské, har i Jyllands-Posten ellers klart taget afstand fra homoseksualitet.

- Inden for islam er homoseksualitet noget, der er forkert, selvfølgelig. Da betragter man det ligesom, at man er syg.

- For eksempel i Dansk Islamisk Råd har vi haft et tilfælde med en homoseksuel, der kom til os. Han ville gerne snakke om homoseksualitet. Det gør vi med åbne arme. Man kan sagtens få rådgivning, hvis man selv har lyst til at komme ud af den situation, man er i, siger han til avisen.

Mohamed al-Maimouni fortæller, at i Koranen er homoseksualitet det, man kalder haram - forbudt - og tilføjer, at alle er velkomne i moskéen, og at man ikke står i døren og spørger om seksuel eller religiøs orientering.

Fahad Saeed hæfter sig da også ved, at Dansk Islamisk Råd byder alle homoseksuelle velkommen i den nye stormoské. Faktisk synes han, at det er positivt, at der bliver snakket om homoseksualitet.

- Selvfølgelig er det ikke i orden at kalde homoseksualitet en sygdom, men på trods af det er det et positivt signal, at det overhovedet bliver diskuteret, og at det samtidig bliver sagt, at homoseksuelle er velkomne i moskeen, siger Fahad Saeed til DR København.

Hverken Fahad Saeed eller andre repræsentanter fra foreningen Sabaah deltager dog i den officielle åbning af stormoskéen i Københavns nordvestkvarter torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip