Tandlæge anklages for lemlæstelse af 100 franske patienter

En 51-årig hollandsk mand sidder tirsdag på anklagebænken i Frankrig, hvor han er tiltalt for at have forårsaget store skader i munden på flere end 100 patienter.

Manden, der af franske medier er blevet døbt "rædselstandlægen", mistænkes for at have revet sunde tænder ud på patienter i en lille fransk landsby og efterladt patienterne med brækkede kæber, tilbagevendende bylder og blodforgiftning.

Den hollandske tandlæge er tiltalt for flere tilfælde af groft overfald og forsøg på at snyde patienter og forsikringsselskaber. Hvis han bliver fundet skyldig, risikerer han op til ti års fængsel og en bøde på 150.000 euro, som svarer til godt 1,1 millioner kroner.

Den 51-årige mand har tidligere forklaret, at han lider af "psykiske problemer", herunder kønsrelaterede identitetsspørgsmål og selvmordstanker.

Da manden, der har været tilbageholdt i sagen i halvandet år, ankom til retten i Nevers i det centrale Frankrig, skjulte han sit ansigt bag et tæppe.

Han blev i 2008 kontaktet af en headhunter fra Nevers, der akut manglede tandlæger i området. Men i 2011 begyndte de lokale myndigheder at sætte spørgsmålstegn ved hans regnskaber, ligesom en række patienter var begyndt at klage over ham.

En af dem var 65-årige Sylviane Boulesteix, der besøgte tandlægen i maj 2012.

- Han gav mig syv eller otte sprøjter og trak otte tænder ud på én gang. Det fossede ud af munden med blod i tre dage, forklarer hun.

Tandlægen blev anholdt af politiet i juni 2013, men fik lov at gå fri kort tid efter. Her lykkedes det ham at flygte til Canada, hvor han med en international arrestordre hængende over hovedet blev anholdt i september 2014.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip