Tankeksplosion i Ghana koster op mod 100 livet

En eksplosion på en tankstation og oversvømmelser i gaderne i Ghanas hovedstad, Accra, har kostet op mod 100 mennesker livet.

Mange mennesker havde onsdag aften søgt tilflugt på tankstationen, fordi det havde styrtregnet i det vestafrikanske land. Det var en brand i en lastbilterminal i nærheden, der spredte sig til tankstationen og andre bygninger. Det tyder på, at branden opstod tilfældigt.

Foreløbig er der meldinger fra brandvæsnet og lokale medier om op mod 95 døde, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Det var en eksplosiv brand, så folk, der søgte ly på benzinstationen, ikke havde en chance for at slippe væk, siger en talsmand for brandvæsnet.

Brandfolk måtte indtil de tidlige morgentimer kæmpe med at slukke branden, mens politiet og andre redningsfolk forsøgte at redde folk, der lå fastklemt under de sammenstyrede bygninger, fortæller byens borgmester, Oko Vanderpurije.

De mange døde fylder op i byens lighuse, og det frygtes, at dødstallet vil stige.

Der var onsdag flere områder af Accra, der var oversvømmet. Huse og biler lå under vand efter voldsomme tropiske regnskyl.

- Dette tab af menneskeliv er katastrofalt og næsten uden fortilfælde, sagde en synlig rystet præsident, John Dramani Mahama.

Der er forskellige oplysninger om, hvordan de mange mennesker omkom.

Ifølge nogle rapporter druknede adskillige i byens gader, da de forsøgte at slippe væk fra brandene. For vand var skyllet op fra blokerede kloakker og havde oversvømmet området.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip