Tavshed om Løkkes næste forhandlingstræk

Der bliver ikke lækket meget fra de regeringsforhandlinger, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen indledte lørdag og fortsætter med søndag.

Umiddelbart er det mest realistiske, at Lars Løkke Rasmussen snart vil melde ud, at han opgiver at danne en borgerlig flertalsregering bestående af Venstre, DF, Liberal Alliance og De Konservative, hvilket han har fået mandat til.

Lykkedes missionen ikke, venter en ny såkaldte dronningerunde, og herefter vil Lars Løkke Rasmussen formentlig kunne danne en mindretalsregering.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, vil ikke røbe, hvor pilen peger hen.

- Ingen kommentarer, skriver han i en sms til Ritzau på spørgsmålet om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen har droppet en flertalsregering.

Kongehuset kan heller ikke be- eller afkræfte, om der er indkaldt til en ny dronningerunde på Amalienborg.

- Det må I afvente nyt om fra Statsministeriet, skriver kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, i en sms.

Lars Løkke Rasmussen havde lørdag forhandlinger med alle Folketingets partier for at danne sig et overblik over at danne en flertalsregering.

Søndag er der nye forhandlinger. Denne gang med de fire folketingsmedlemmer fra Grønland og Færøerne.

- Talte i går med alle Folketingets partier, der alle havde konstruktivt at byde ind med i forhold til drøftelserne om at danne en ny regering.

- Her til formiddag og over frokost har jeg samtaler med de fire folketingsmedlemmer, der er valgt i Grønland og på Færøerne, skriver Lars Løkke Rasmussen søndag på Facebook.

Allerede efter forhandlingerne lørdag erkendte Lars Løkke Rasmussen, at opgaven var svær, men at han ikke havde opgivet.

- Det ser svært ud, men det vil jeg vende tilbage til og konkludere på i morgen (søndag, red.), sagde Løkke til TV2 News.

- Vi har brug for en regering, der er manøvredygtig, og det nytter ikke, hvis de kompromisser, der skal til for at danne en flertalsregering, bliver så snævre, at vi ikke kan samarbejde med de øvrige partier, tilføjede han.

/ritzau/

.

Dagens Gossip