Taxachauffører snyder kunder med luskede fiduser

Hver tredje taxa i hovedstaden lever ikke op til reglerne. Nogle er fejlene kan henføres under sjusk - mens andre er for at snyde med prisen.

En af metoderne er at køre med mindre dæk, end den dækstørrelse der er oplyst i taxameterattesten. Mindre dæk sætter omdrejningerne i vejret, så taxameteret tikker hurtigere, da det tror, at bilen kører længere, end den egentlig gør, skriver Avisen.dk.

Taxinævnet i Region Hovedstaden, der øje med de københavnske taxaer, mener, at omkring fem til otte procent af vognene benytter netop den fidus. Resultatet er, at indtjeningen stiger med fem til 10 procent.

Razziaer, som politiet gennemførte med Taxinævnet sidste år viser, at hver tredje taxa ikke overholder lovgivningen.

De fleste overtrædelser skyldes sjusk, men der er flere eksempler på, at chaufførerne piller ved taxaens udstyr for at få flere penge i egen lomme, skriver Avisen.dk.

En anden fidus er at få kunden til at sætte sig, så man snyder følere i passagersædet, der registrerer kunder i bilen. Chaufføren kan putte pengene for turen i egen lomme uden at dele indtægten med arbejdsgiveren og Skat.

Taxavognmændenes arbejdsgiverforening, Atax, kender godt til fiflerierne. Direktør Jens Vegge Bjørck mener, at vognmænd skal lade være med at give advarsler og i stedet fyre chaufføren med det samme, hvis snyderiet kan dokumenteres.

Allan Petersen, der er forhandlingssekretær i 3F's transportgruppe - chaufførernes fagforening - mener, at det snyderiet ikke kun er chaufførernes ansvar.

- Vi har også fået at vide fra en række chauffører, at vognmændene har sagt til dem, at de ikke skal ajourføre kørebøgerne. Så der er brodne kar i begge lejre - både vognmænd og chauffører, siger Allan Andersen, til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip