Taxichauffører vil have uddannelse i konflikthåndtering

Tre unge mænd sidder lørdag i grundlovsforhør i Københavns Byret. De er mistænkt for et særlig groft røverisk overfald mod en 65-årig taxichauffør natten til fredag. Røveriet endte med at koste manden livet.

Udbyttet var angiveligt to punge og en mobiltelefon.

Bo Weye, formand for Taxachaufførernes Landsklub under 3F, bakker op om en ændring af lovgivningen, så også taxichauffører bliver omfattet af straffelovens paragraf 119, der handler om skærpet straf for vold mod tjenestemand i funktion.

Det er Dansk Taxi Råd, der på baggrund af den tragiske sag mener, at der er brug for et politisk tiltag, der sidestiller taxichauffører med eksempelvis buschauffører.

- Det er en god idé. Heldigvis er der langt imellem, at en taxichauffør bliver dræbt ved et røveri. Der er ikke mange penge i taxier i dag, men der er tit tvister, der kan ende i slagsmål og trusler, og straffen skal ikke bero på, hvilket arbejde man har, siger Bo Weye.

En yderligere mulighed for at øge sikkerheden for chaufførerne kunne være en egentlig taxiuddannelsen, mener han.

I dag består uddannelsen af et fem ugers kursus, hvor chaufførerne har et kort kursus i konflikthåndtering.

- En egentlig uddannelse med fokus på konflikthåndtering ville være godt. Det ville give chaufførerne bedre værktøjer til at aflæse passagerne og dæmpe gemytterne, inden tingene udvikler sig, siger han.

En tidligere undersøgelse lavet af Dansk Taxi Råd viste, at omkring halvdelen af chaufførerne har følt sig truet, mens de har været på arbejde.

- Undersøgelsen er ikke repræsentativ, men den giver et meget godt fingerpeg, mener direktør Trine Wollenberg, Dansk Taxi Råd, der er brancheforening på området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip