TDC advarer: Falsk mail rykker for 117 kroner

Skrevet af John Meyer

|

29/11/2012

Dagens topnyheder

Flere TDC-brugere har modtaget nyt i deres indbakke fra it-kriminelle, der udgiver sig for at være fra TDC. Mailen er heldigvis skrevet på et dårligt formuleret dansk, og den opmærksomme læser vil opdage flere uregelmæssigheder, som bør få alarmklokkerne til at ringe.

Mailen truer eksempelvis med at lukke for din energiforsyning, hvis de 117 kroner ikke betales. TDC opfordrer til at man sletter mailen og ikke svarer. Sitet, som der linkes til i mailen, er allerede blevet genkendt som et phishing-site, så der er spærret for adgangen til det.

Her er den tekst, der spammes ud til de danske postkasser:

dyrt(e) kund(e) ,

TDC er glad for at tælle du blandt sin klient (s) og tak for din loyalitet.

Betaling af din sidste faktura, beløber sig til (117,00 DDK) vedrørende din konto er ikke valideret. Kontroller, at din betaling for fortsat at kunne nyde alle vores services kan du foretage din betaling i dag.

Vi minde Dem om, at det er muligt at betale dine regninger, du bruger online betaling service : https://sikkerhed.tdc.dk/Pages/betaling-af-faktura/default.aspx

I tilfælde af svigt i løsningen af din situation, vil vi fortsætte til suspension af din energiforsyning. Du vil blive opkrævet for dette indlæg.

Din adgangskode er strengt personlige. Del den ikke med en tredjemand.

TDC aldrig kontakte dig pr. telefon, anmodning email eller SMS til dig.

Tak for din tillid,

din TDC kundeservice.

Venligst ikke besvare denne e-mail. Kontakt os.