TDC advarer om svindelnumre

Man skal lade være med at ringe eller skrive tilbage, hvis mærkelige numre, der starter på +88 eller +881, skriver sms'er eller ringer til ens telefon. Det kan blive dyrt i sidste ende.

Sådan lyder advarslen fra TDC, der tirsdag har fået omkring 50 henvendelser fra kunder, der har fået mærkelige sms'er eller opkald, som beder kunderne om at ringe tilbage.

- Man skal lade helt være med at ringe tilbage til de her numre, for det kan blive rigtig, rigtig dyrt. Det kommer typisk til at koste mellem 30-100 kroner i minuttet, siger Rasmus Avnskjold, presserådgiver i TDC.

- Hvis man alligevel kommer til at ringe, og der er en mærkelig stemme, som for eksempel prøver at holde samtalen i gang, eller man bliver bedt om at skrive en kode, så gælder det også om at lægge på, siger han.

Rasmus Avnskjold fortæller, at teksten i sms'erne typisk vil være på dansk, men være af dårlig kvalitet rent sprogligt. Numrene +88 og +881 stammer fra "maritime operatører", der typisk servicerer krydstogtskibe eller boreplatforme.

- Så hvis man skulle kende nogen, som er på et krydstogt eller arbejder på en boreplatform, så skal man lige sikre sig, at det er det rigtige nummer, som ringer, siger han.

Rasmus Avnskjold fortæller, at TDC arbejder på at lukke svindelnumrene ned, men teleselskabet godt kan bruge kundernes hjælp til at identificere numrene.

I den forbindelse ser TDC gerne, at man skriver på enten Facebook eller TDC's hjemmeside, hvis man bliver kontaktet af et mistænkeligt nummer.

- Typisk ligger den her type numre i nogle nummerserier, som vi prøver at få identificeret, så vi kan lukke ned sådan, at vores kunder ikke kan ringe til numrene. Det kræver selvfølgelig, at vi er helt sikre på, at der er tale om svindel, siger Rasmus Avnskjold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip