TDC-aktien banket i bund efter skidt regnskab

Der er kontant afregning blandt de handlende på børsen i København, hvor TDC-aktien i løbet af torsdagen faldt med 8,87 procent efter offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal.

Med torsdagens nedslående resultat landede TDC-aktien på blot 51,35. Der er tale om den største nedtur for aktien på en enkelt dag siden januar 2009.

Faldet på 8,87 procent betyder desuden, at TDC-aktionærerne på en enkelt dag har tabt 4,1 milliarder kroner.

Ifølge analytiker i Sydbank Morten Imsgard viser telekoncernens offentliggjorte regnskab, at omsætningen er under massivt pres drevet af en cocktail af regulatoriske prissænkninger og meget hård konkurrence om kunderne.

I TDC-toppen påpeger finansdirektør Pernille Erenbjerg, at faldet ikke blot kan forklares med et dårligt regnskab. Hun mener snarere, at udsigterne til svære betingelser for selskabet i 2015 har skræmt aktionærerne væk.

- En ting er selvfølgelig regnskabet, men det, som markedet også reagerer på, er de flag, vi rejser i forhold til 2015, siger direktøren til Ritzau Finans.

- Der er noget risiko i forhold til, hvordan den offentlige regulering af prissætningen på nogle af vores produkter eventuelt kommer til at spille ind på 2015, og så er der også et par store kontrakter på erhvervsområdet, som vi desværre har tabt, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip