TDC-kunder i udlandet kan snart bruge mobilen igen

Skrevet af admin

|

19/07/2014

Dagens topnyheder

Snart kan 250.000 TDC-kunder, der opholder sig i udlandet, igen bruge deres mobil til at ringe hjem til familien, til kollegerne eller til at lægge feriebilleder på Facebook.

TDC forventer, at deres mobilkunder i udlandet igen kan bruge telefonerne i løbet af eftermiddagen lørdag, efter at en fejl har sendt hele TDC's roaming-system i gulvet natten til lørdag.

- Med mindre noget helt uforudsigeligt sker, så er vi oppe at køre igen om nogle timer, siger TDC's pressechef Ib Konrad Jensen over middag lørdag.

Ifølge pressechefen skabte en systemfejl problemer for nogle af kunderne allerede fredag, og det udløste siden en prop i systemet, som altså brød helt brød sammen. En form for genstart af systemet skal sikre, at kunderne igen kan både ringe og sende sms-beskeder.

- Situationen kan nærmest sammenlignes med en skoleklasse, hvor alle forsøger at råbe i munden på hinanden, så ingen kan høre noget. Det var situationen med alle de mobiler i udlandet, der alle forsøgte at komme på nettet på én gang, siger Ib Konrad Jensen.

- Det overbelaster simpelthen systemet fuldstændigt og blokerer det. Derfor har vi valgt at koble alle helt ud og derefter koble hvert land på igen stille og roligt, tilføjer han.

Det er i første omgang de europæiske lande, der bliver koblet systemet, fordi det er der, de fleste befinder sig, siger pressechefen.

System-fejlen kom på et meget uheldigt tidspunkt lige nu, erkender Ib Konrad Jensen.

- Der er intet tidspunkt på året, hvor der er flere danskere i udlandet end lige nu. Samtidig er det lørdag, så folk bevæger sig meget. Når man for eksempel kører ned gennem Europa, så passerer man flere forskellige roamingpartnere, siger han.

Kommentarer fra frustrerede kunder, som ikke kan bruge deres mobiler, præger blandt andet TDC og andre relaterede mobilselskabers Facebook-sider. En enkelt kunde vælger dog tilsyneladende at takke selskabet for en mere fredelig ferie uden en kimende telefon.

- Det er rigtig ferie uden telefonkontakt med omverden, tak TDC, lyder det på Facebook.

Systemfejlen gælder ikke bare TDC's egne kunder, men også de udbydere, som anvender TDC's net.

Det gælder altså både TDC's egne mobilselskaber - blandt andet Telmore, Fullrate og YouSee - og andre udbydere, der bruger TDC's net, som for eksempel Coop Mobil og Nettos mobilselskab Nettalk.

/ritzau/