TDC skærer fjerdedel af overskuddet

TDC mister pusten i kampen om kunderne. Selskabets overskud faldt med over 25 procent i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år. I alt ender telekoncernen med et overskud på 2,1 milliarder kroner. Det viser selskabets regnskab.

Omsætningen falder også en smule. Mens TDC fik 19,6 milliarder kroner ind for de ni første måneder af 2012, så er omsætningen faldet til 18,5 milliarder kroner i år.

Og tallene får da også TDC's ledelse til at se en lille smule mere dystert på fremtiden. Man regner nu med en omsætning for hele 2013 på 24,5 til 25 milliarder kroner mod 25 til 25,5 milliarder kroner tidligere.

Nedjusteringen kommer som følge af en forventet lavere omsætning fra områder med lav avance, oplyser selskabet i regnskabet.

Men antallet af kunder er steget:

- Vores seneste udbud omfatter en ny kombinationsløsning, Mobil Familie, der er målrettet par og har tiltrukket 30.000 kunder siden midten af juli måned, skriver TDC-direktør Carsten Dilling i regnskabet.

Selvom der var en stor stigning i antallet af mobilabonnenter i TDC-brandet, er nettotilgangen af private mobilkunder faldt med 8000, oplyser selskabet

Carsten Dilling lægger dog vægt på, at man i september underskrev en seksårig kontrakt med Huawei om driften af mobilnettet.

- Denne ambitiøse aftale vil beskytte TDC's ledende netværksposition i Danmark og give væsentlig mere netværkskapacitet end oprindelig planlagt. Desuden forventer vi at nå vores 4G-forpligtelse før tid, siger han.

Mens mobilkunderne forsvinder er der kommet flere tv-kunder til TDC-brandet. Fra andet til tredje kvartal er der kommet 5000 flere kunder - især drevet af HomeTrio Mobil.

Om kunderne kommer fra Yousee, der hører ind under TDC, melder historien intet om. Men her mistede man samlet 4000 kunder i tredje kvartal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip