TDC: Tekniske justeringer kan gøre logning meget billigere

Der er udelt glæde hos teleselskabet TDC over, at lovforslaget om sessionslogning - hvor alle danskeres færden på nettet skal overvåges - er lagt ned.

Det er dog ikke bekymringer om borgerrettigheder og en politistat, der har været en sten i skoen for TDC, men det faktum, at lovforslaget ville koste telebranchen en milliard kroner og TDC "et trecifret millionbeløb".

- Vi synes, det er enormt positivt, at justitsministeren lytter og har taget konstruktivt imod de bekymringer, vi har rejst.

- Branchen er presset, så svaret er ikke flere byrder, men færre, siger TDC's direktør for Public Affairs, Katrine Stampe.

Den glæde deles af Danmarks to erhvervsinteresseorganisationer, Dansk Industri og Dansk Erhverv.

- At pålægge telebranchen så store omkostninger vil være i strid med regeringens målsætning om bedre mobil- og bredbåndsdækning samt byrdestop for erhvervslivet, skriver Adam Lebech, branchedirektør, DI Digital, i en kommentar.

Modstanden har været stor, ikke mindst fordi at der er billigere måder at opnå samme resultat på.

I hvert fald hvis man spørger TDC og Dansk Erhverv. Dem vil man gerne præsentere, når et nyt forslag skal diskuteres.

- Vi håber, at Justitsministeriet denne gang vil tage interessenterne med på råd fra starten, frem for blot at præsentere en færdig køreplan til et urealistisk forslag et par måneder før det går i høring, skriver Janus Sandsgaard, digitaliseringschef i Dansk Erhverv.

Hos TDC er man mindre kritiske, men ser frem til at komme i dialog med Justitsministeriet.

- Det er svært at sige, hvad det optimale svar er. For det er så teknisk kompliceret, at man tror, det er løgn. Der er ingen mirakelkur.

- Men det er vores bud, at man via tekniske justeringer af lovforslaget kan få den samme effekt, men til et meget mindre beløb. Og det gør jo selvsagt en forskel for os, om det skal koste branchen en milliard eller 100 millioner kroner, dette her, siger Katrine Stampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip