Team Danmark: 2014 er et jubelår for dansk idræt

79 EM- og VM-medaljer og 77 placeringspoint i de olympiske discipliner. Sådan lyder den foreløbige medalje- og pointhøst for de danske eliteatleter, og dermed er målsætningen for 2014 allerede indfriet med udgangen af september.

Og der er tilmed stadig gode muligheder for endnu flere medaljer og medaljepoint i år til VM på kortbane i svømning og VM i sportsdans.

Derfor tegner sportsåret 2014 sig meget imponerende, fortæller Team Danmarks direktør, Michael Andersen, i en pressemeddelelse.

- Dansk eliteidræt har vist højt niveau i 2014. De flotte resultater er hentet i en bred vifte af sportsgrene, og det er et godt tegn for dansk eliteidræt, at så mange atleter og forbund er med helt fremme i den absolutte verdenselite.

- Der er en lang række præstationer, som fortjener at blive fremhævet. En af dem er efter min mening orienteringsløberen Søren Bobachs VM-guld på sprintdistancen.

- Den præstation står som en af årets største danske sportspræstationer, ikke mindst fordi det var en meget stor overraskelse, siger Michael Andersen.

Ved det netop overståede VM i Santander sikrede dansk sejlsport sig to VM-sølvmedaljer. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard samt Jonas Warrer og Anders Thomsen vandt sølv i hver deres 49'er-klasse.

Samtidig blandede en række andre besætninger sig blandt de bedste og sikrede ikke mindre end syv nationspladser til OL i Rio.

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen forklarer, at succesen skyldes en ændret strategi, hvor man satser på flere bådklasser end tidligere.

- De nye bådklasser giver de unge sejlere mulighed for at konkurrere med de rutinerede sejlere, som har hentet deres erfaring i andre bådklasser.

- Det ser vi eksempelvis i 49’er FX-klassen, hvor sejlere som Marie Thusgaard og Ida Marie Baad trods deres alder er med helt fremme i forreste linje, siger Thomas Jacobsen.

Med præcis 674 dage til den olympiske flamme tændes i Rio de Janeiro fylder OL allerede meget hos de bedste danske atleter.

- De gode resultater i år viser, at dansk eliteidræt er inde i en god udvikling, og der er et godt fundament til de kommende konkurrencer, hvor danske atleter skal kæmpe om kvalifikation til OL i 2016.

- Men grundlæggende fortæller årets gode resultater, at det bliver et meget stærkt OL-hold, Danmark sender af sted til Brasilien.

- Samtidig skal vi holde fokus på talentudviklingen, så vi sikrer, at vi også efter OL i Rio kan fastholde og videreudvikle atleternes niveau, lyder det fra Michael Andersen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip