Team Danmark: 2014 er et jubelår for dansk idræt

79 EM- og VM-medaljer og 77 placeringspoint i de olympiske discipliner. Sådan lyder den foreløbige medalje- og pointhøst for de danske eliteatleter, og dermed er målsætningen for 2014 allerede indfriet med udgangen af september.

Og der er tilmed stadig gode muligheder for endnu flere medaljer og medaljepoint i år til VM på kortbane i svømning og VM i sportsdans.

Derfor tegner sportsåret 2014 sig meget imponerende, fortæller Team Danmarks direktør, Michael Andersen, i en pressemeddelelse.

- Dansk eliteidræt har vist højt niveau i 2014. De flotte resultater er hentet i en bred vifte af sportsgrene, og det er et godt tegn for dansk eliteidræt, at så mange atleter og forbund er med helt fremme i den absolutte verdenselite.

- Der er en lang række præstationer, som fortjener at blive fremhævet. En af dem er efter min mening orienteringsløberen Søren Bobachs VM-guld på sprintdistancen.

- Den præstation står som en af årets største danske sportspræstationer, ikke mindst fordi det var en meget stor overraskelse, siger Michael Andersen.

Ved det netop overståede VM i Santander sikrede dansk sejlsport sig to VM-sølvmedaljer. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard samt Jonas Warrer og Anders Thomsen vandt sølv i hver deres 49'er-klasse.

Samtidig blandede en række andre besætninger sig blandt de bedste og sikrede ikke mindre end syv nationspladser til OL i Rio.

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen forklarer, at succesen skyldes en ændret strategi, hvor man satser på flere bådklasser end tidligere.

- De nye bådklasser giver de unge sejlere mulighed for at konkurrere med de rutinerede sejlere, som har hentet deres erfaring i andre bådklasser.

- Det ser vi eksempelvis i 49’er FX-klassen, hvor sejlere som Marie Thusgaard og Ida Marie Baad trods deres alder er med helt fremme i forreste linje, siger Thomas Jacobsen.

Med præcis 674 dage til den olympiske flamme tændes i Rio de Janeiro fylder OL allerede meget hos de bedste danske atleter.

- De gode resultater i år viser, at dansk eliteidræt er inde i en god udvikling, og der er et godt fundament til de kommende konkurrencer, hvor danske atleter skal kæmpe om kvalifikation til OL i 2016.

- Men grundlæggende fortæller årets gode resultater, at det bliver et meget stærkt OL-hold, Danmark sender af sted til Brasilien.

- Samtidig skal vi holde fokus på talentudviklingen, så vi sikrer, at vi også efter OL i Rio kan fastholde og videreudvikle atleternes niveau, lyder det fra Michael Andersen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip