Team Danmark øger støtten til dansk curling

De seneste år har dansk curling haft svært ved at skabe store resultater internationalt. Det skal øget støtte fra Team Danmark og ny innovativ tænkning ændre på.

Curlingforbundet vil i de kommende år få 1,2 millioner kroner i støtte fra Team Danmark, hvilket er 200.000 mere end den nuværende støtte.

Ikke overraskende vækker det begejstring hos Ulrik Schmidt, sportschef i Dansk Curling Forbund.

- Vi er oppe mod nogle konkurrenter, som har markant flere ressourcer og lever som fuldtidsprofessionelle curlingspillere.

- Nu har vi økonomi til at skrue op for træningsmængden, konkurrencedeltagelsen og sikre bedre isforhold og mere istid til vores eliteatleter, siger sportschefen i en pressemeddelelse.

Han kalder den ekstra støtte en nødvendighed, hvis Danmark vil tilbage i verdenstoppen, og ud over den øgede støtte har curlingforbundet også gang i innovative tiltag i samarbejde med IT-Universitetet.

- Vi er også i gang med at udvikle forskellige projekter sammen med IT-Universitetet, som kan blive spændende og give os nogle konkurrencefordele, fortæller Ulrik Schmidt.

Håbet er, at den øgede støtte og de nye initiativer vil betyde dansk succes ved vinter-OL i 2018, og hos Team Danmark har man store forventninger til curlingsporten.

- De andre nationer flytter sig hele tiden til nye niveauer. Derfor er vi i Danmark nødt til hele tiden at tænke smartere og skaffe os små fordele i den internationale konkurrence, siger Lone Hansen, direktør hos Team Danmark, og tilføjer:

- Det sportslige potentialet er i hvert fald til stede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip