Team Danmark tror på OL-medaljeregn i sejlsport

Ved OL i London i 2012 hentede Danmark ni medaljer i alt, to af dem blev vundet i sejlsport.

Om mindre end to år går det løs igen i Brasilien, og Danmark vinder mere end to medaljer til den tid.

I hvert fald hvis man skal tro Team Danmark-direktør Michael Andersen, der er fuld af optimisme i kølvandet på VM i Spanien, som sluttede søndag og gav et dansk udbytte på to sølvmedaljer og syv OL-billetter.

- De danske sejlere har leveret imponerende resultater ved VM i Santander, og det giver håb om et flot OL i 2016, indleder Michael Andersen sin kommentar "Michaels mening", hvor han evaluerer VM-indsatsen.

Han afslutter sin kommentar med stor optimisme frem mod OL i Rio.

- Det er tradition for, at dansk sejlsport står stærk i olympisk sammenhæng. VM-præstationerne i Santander har kun forstærket det billede.

- Jeg tror, de danske sejlere vil være med i kampen om OL-medaljer i fire – måske endda fem – bådklasser, og det samlede OL-resultat bliver bedre end i London – det skal pigerne nok sørge for, skriver Michael Andersen.

Han er især begejstret for den trænings- og konkurrencestruktur, Danmark har fået opbygget indenfor 49er hos mændene og 49erFX hos kvinderne.

Og det var da også i de klasser, Danmark hentede VM-metal i Spanien.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vandt sølv i 49erFX, hvor duoen faktisk lå til guld helt frem til søndagens afsluttende medaljesejlads.

Den anden sølvmedalje blev vundet i mændenes 49er af Jonas Warrer og Anders Thomsen.

Hverken Warrer, Thomsen, Thusgaard eller Baad er dog sikre på at komme med til OL. Det er der heller ingen af de øvrige danske sejlere, der er.

Indtil videre er det nationspladser til Danmark, der er sikret. Og så skal danskerne internt slås om OL-billetterne i de kommende år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip