Team Esbjerg sender Viborg ud i drama og er i DM-finale

Skrevet af admin

26/04/2015

Mest læste i dag

Team Esbjergs kvindehold i håndbold er for første gang i klubbens historie klar til at spille DM-finale.

Søndag vandt klubben efter en afsindigt spændende kamp 29-28 hjemme over Viborg HK's regerende mestre i den anden af to semifinaler.

Viborg førte med fire mål langt inde i anden halvleg, men blev alligevel besejret.

Eftersom Team Esbjerg vandt den første kamp med 26-25 i Viborg, er vestjyderne videre med samlet 55-53.

Estavana Polman blev hjemmeholdets store profil med 11 scoringer, mens Rikke Skov og Sanja Damnjanovic begge scorede otte mål for Viborg.

Viborg førte 16-14 ved pausen efter en intens og velspillet første halvleg, hvor gæsterne var i teten, mens hjemmeholdet kæmpede for at hænge på.

Team Esbjerg fik ikke tacklet Viborgs bagkæde langt nok fremme i forsvaret, og Viborgs stærke trio med Sanja Damnjanovic, Rikke Skov og Louise Burgaard høvlede henholdsvis fire, tre og fem scoringer i mål inden pausen.

Hjemmeholdet havde i hollandske Estavana Polman til gengæld en enmandshær, og venstrebacken fik kylet fem scoringer ind bag Rikke Poulsen i Viborgs mål i de første 30 minutter.

Team Esbjerg vandt grundspillet, hvilket både sikrede klubben en direkte plads i DM-semifinalerne samt adgang til kvalifikationen til næste års Champions League.

Skadesramte Viborg, der har været ramt af kaos både på og uden for banen, blev nummer fire i grundspillet og skulle derfor først besejre Randers HK for at komme videre til semifinalerne.

Team Esbjerg kom bedst fra start i anden halvleg og fik udlignet.

Stadig havde hjemmeholdet dog store problemer med ikke mindst Sanja Damnjanovic, som midtvejs i anden halvleg bragte Viborg foran 23-20 efter en kontra.

Det blev også 24-20 til gæsterne, men efter tre mål af hjemmeholdet på halvandet minut var der spænding igen før de sidste 10 minutter.

Nu var det et spørgsmål om, hvorvidt Viborgs smalle trup kunne stå distancen.

Team Esbjerg kom foran 25-24, og da holdets målmand Emily Stang Sando samtidig begyndte at hive redninger frem, lykkedes det for klubben at komme i den første DM-finale.

/ritzau/