Team Esbjerg stiler efter at vinde grundspillet

Team Esbjergs håndboldkvinder kan onsdag aften med en hjemmesejr over formstærke HC Odense tage et afgørende skridt mod en grundspilsfinale 5. marts mod FC Midtjylland i Ikast.

Team Esbjerg og FC Midtjylland topper lige nu den bedste kvindelige håndboldrække med 28 point efter 18 kampe.

- Med en sejr onsdag aften kan vi lægge op til en afgørende kamp om at vinde grundspillet mod FC Midtjylland.

- Og det gælder om ikke at dumme sig mod et for tiden velspillende Odense-hold, siger Esbjerg-træner Lars Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Opgaven bliver dog svær for jyderne. HC Odense kommer med fire sejre i træk over blandt andre FC Midtjylland og Team Tvis Holstebro.

- Vi er vant til at spille mod hold, der har en sejrsrække for tiden, og det motiverer endnu mere. HC Odense er absolut inde i en positiv periode, men har i sæsonen som helhed svinget meget.

- Holdet har mange dygtige spillere, men i de enkelte kampe har kun et par af dem ad gangen spillet godt. Spiller flere godt på samme tid, kan Odense slå alle hold, siger Lars Frederiksen.

Han vurderer ikke, at de resultatmæssige udsving har præget Team Esbjergs indsats på træningsbanen, hvor kvaliteten har været høj.

- Heldigvis har vi haft korte downperioder i de to seneste sæsoner, og særligt de to komfortable udesejre over Nykøbing Falster og Viborg viser, at vi er på sporet igen, siger Lars Frederiksen.

Eneste usikkerhed i Team Esbjerg-truppen har bestået i, hvor hurtigt Estavana Polman ville komme sig oven på hjerteproblemerne mod slutningen af kampen mod Viborg, som førte til indlæggelse på det lokale sygehus.

Bagspilleren har haft fri nogle dage til at komme sig og vendte tilbage på træningsbanen mandag.

- Vi har fået at vide, at der ikke er nogen risiko ved, at hun spiller. Men det er Estavana selv, som afgør, om hun føler sig frisk til at spille. Hun tror på, at hun kan være med mod Odense, siger Lars Frederiksen.

Derimod er Susanne Kastrup Forslund ude i et par kampe endnu med sin skade i højre knæ.

/ritzau/

 

Dagens Gossip