Team Esbjerg: Vi er storfavoritter mod oprykker

Efter det hårde udlæg mod to af dansk damehåndbolds topklubber venter en anderledes opgave for Team Esbjerg torsdag aften i Silkeborg, hvor oprykkerne Silkeborg-Voel KFUM tager imod på sin nye hjemmebane Jysk Arena.

- Efter to fifty-fifty-kampe er vi denne gang storfavoritter, og holdet skal vise, at det også har moralen til at klare kampe, som vi 100 procent skal vinde.

- Det kræver en mental omstilling at komme fra de store kampe med nerverne uden på blusen til en kamp som denne, siger Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Han er overordnet tilfreds med indsatsen i forsvaret mod Team Tvis Holstebro og Viborg HK, som det er lykkedes at holde nede på 26 og 25 mål. Det har givet en sejr og en remis. Men offensivt er der mangler.

- Vores udnyttelsesprocent på skudchancerne har slet ikke været god nok, og de to målmænd, vi har stået overfor, har haft redningsprocenter pænt over 40. Det skal blive markant bedre, siger Lars Frederiksen.

Umiddelbart efter det uafgjorte resultat mod mestrene fra Viborg var der skuffelse over, at modstanderne fik lov til at udligne i sidste sekund.

Men efter at have været bagud med fem mål i første halvleg mod Viborg var udfaldet til at leve med for det ambitiøse Esbjerg-hold.

- Silkeborg-Voel spiller frisk håndhold, dækker offensivt og praktiserer masser af kontraspil. Holdet spiller fint håndbold, når det kører, og vi skal absolut have respekt for dem, siger Lars Frederiksen.

Hjemmeholdet rejste sig efter et 19-måls-nederlag til Randers HK ved at slå Ringkøbing Håndbold 24-23 i endnu en udekamp.

Team Esbjerg har aldrig tabt til silkeborgenserne i otte indbyrdes kampe, heraf seks i 1. division.

/ritzau/

 

Dagens Gossip