Team Tvis misser førsteplads efter nederlag i Aarhus

15/04/2015

Team Tvis Holstebro kunne med en sejr ude over Århus Håndbold i Boxer Herreligaens slutspil rykke helt i front af gruppen, men det mislykkedes.

Et nederlag på 26-27 til Århus holder Tvis Holstebro et point efter KIF Kolding København og Skjern Håndbold. Det var samtidig Århus-mandskabets første point i slutspillet.

Efter en tæt indleding på kampen, hvor begge hold misbrugte en del store muligheder, var det Tvis Holstebro, som først fik has på scoringsprocenten.

Det betød, at Tvis-holdet kunne åbne en lille føring på 10-7 efter 18 minutter, hvilket fik Århus-træner Erik Veje til at kalde timeout for at få styr på forsvaret.

Og opsangen hjalp. De næste godt syv minutter vandt hjemmeholdet med 5-0, inden en udvisning gav Tvis Holstebro ekstra plads i angrebet til at få udlignet til 12-12 med to scoringer i overtal.

Et misbrugt Århus-straffekast og endnu en udvisning til aarhusianerne blev udnyttet af Tvis-mandskabet til at skabe en pauseføring på 14-13.

Århus haltede hele tiden lidt efter i begyndelsen af anden halvleg, men ved 17-17 fik hjemmeholdet kontakt, og efter en Tvis Holstebro-udvisning kom Erik Veje Rasmussens tropper i front med tre mål.

Tvis-playmaker Allan Damgaard måtte i denne periode ud til behandling, og det ramte udeholdets angrebspil, der igen gik fuldstændig i stå.

Tvis-træner Klavs Bruun Jørgensen tog konsekvensen af, at spillet ikke fungerede, og han sendte spillerne frem i et offensivt forsvar.

Det gav kortvarigt pote, og med 10 minutter igen kom de op på 22-22 efter at have været nede med tre mål længe. Men det var bare ikke dagen, hvor det skulle lykkes for Tvis Holstebro.

Bagud 26-27 til sidst havde holdet fem sekunder til at sætte udligningen ind, men det mislykkedes.

Resultatet betyder, at KIF Kolding København fortsat fører puljen a point med Skjern - begge med seks point - mens Tvis har et enkelt point mindre.

Tvis Holstebro skal i de to sidste kampe i slutspillet møde Skjern og KIF Kolding København - det samme er tilfældet for Århus Håndbold, som har to point i bunden.