Team Tvis-træner håber på Rusland-tur trods panikangst

Skrevet af admin

04/05/2015

Mest læste i dag

Når Team Tvis Holstebros håndboldkvinder på lørdag spiller returkamp I EHF Cup-finalen mod russiske Rostov-Don er det langt fra sikkert, at cheftræner Niels Agesen har været med på flyveturen fra Hamburg til Rusland.

Træneren har i nogle år lidt af panikangst, som blev udløst efter en særdeles ubehagelig episode for fem års tid siden i Kina.

- Det har plaget mig lige siden, og mentalt ligger det i baghovedet. Logisk kan jeg godt sætte mig ud over det, men der kommer panikangst-reaktioner, når jeg skal til Østeuropa og Asien.

- Jeg har fået behandling i de seneste fem år, og jeg er tættere på at kunne tage af sted end tidligere, men det er ikke givet, at jeg er med i Rusland, siger Niels Agesen.

På turen til Kina oplevede træneren mange rejsendes værste frygt.

- Jeg fik brudt min bagage op på en indenrigsrejse i Kina. Jeg kom til Beijing og skulle flyve videre, og jeg havde så travlt, at jeg ikke nåede at tjekke min bagage, inden vi skulle aflevere den.

- Da jeg satte bagagen ind, kunne jeg se, at der var noget i den, som ikke var mit, og det har man ikke lyst til i Kina.

- Jeg blev tilbageholdt, fordi min billet var brugt, og det var en meget dårlig oplevelse, som har plaget mig lige siden, siger Niels Agesen.

Han har på grund af panikangsten flere gange undladt at tage med, når Team Tvis Holstebro har spillet europæiske kampe i Rusland.

- Jeg arbejder intenst på det, og jeg har forsøgt alt igennem fem år. Tiden har hjulpet mig, og jeg er tættere på end tidligere, men jeg ved ikke, hvordan jeg reagerer, når vi står i Hamburg og skal om bord i flyvemaskinen.

- Nu er jeg gået all-in og har søgt om visum, og så må vi se, om jeg kan tage med flyet i Hamburg, siger Niels Agesen.

Team Tvis Holstebro sikrede sig søndag et godt udgangspunkt for at vinde EHF Cuppen, da holdet vandt den første finalekamp med hele 33-20 hjemme over Rostov-Don.

/ritzau/