Ted Cruz dropper drømmen om at blive præsident

Donald Trumps nærmeste modstander i ræset om at blive Republikanernes præsidentkandidat, Ted Cruz, har opgivet håbet om at blive præsident i denne omgang.

Det oplyser han i en tale til sine støtter efter primærvalget i delstaten Indiana, hvor han endnu engang tabte klart til milliardæren Donald Trump.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg vil fortsætte, så længe der er en vej til sejr. I aften ser det ud til, at den vej ikke længere eksisterer, siger Ted Cruz.

- Det er derfor med tungt hjerte, at jeg i aften indstiller min kampagne. Jeg indstiller ikke min kamp for frihed og for at forsvare forfatningen og de kristne værdier, siger Cruz.

Mange iagttagere af amerikansk politik havde op til valget i Indiana sagt, at en sejr til Donald Trump vil betyde, at den kontroversielle rigmand vil kunne nå op på de magiske 1237 delegerede, som det kræver at blive valgt til Republikanernes kandidat, inden sommerens konvent.

Sejren i Indiana betyder, at Trump bevæger sig over 1000 delegerede - også kendt som valgmænd. Efter at Cruz har droppet præsidentdrømmen, er John Kasich eneste udfordrer til Donald Trump. Han har ifølge Fox News kun 153 delegerede efter valget i Indiana.

45-årige Ted Cruz er leder af Tea Party-bevægelsen. Han er dybt kristen og blandt andet imod homovielser, abort og en strammere våbenlov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip