Teenage-perle medvirker til ny United-sejr

21/12/2013

Efter en svær sæsonstart under den nye manager, David Moyes, er Manchester United så småt ved at finde sejrssporet. Lørdag blev det til en sejr på 3-1 over West Ham hjemme på Old Trafford i Premier League.

Regner man pokalturneringer og Champions League med, var det den fjerde United-sejr ud af lige så mange mulige i de seneste 12 dage, og de er kommet i hus med en målscore på 9-1.

Hos West Ham havde Adrián Premier League-debut i målet, men kun i 25 minutter havde han og resten af forsvaret succes med at holde favoritten fra de helt store muligheder.

Det var lige indtil, at den 23-årige angriber Danny Welbeck tog affære med fremragende aktioner. Han har forstået at slå til i Robin van Persies skadesfravær.

I den seneste sejr på 3-0 over Aston Villa scorede han kampens to første mål, og han fortsatte i samme spor på Old Trafford.

Midt på West Hams banehalvdel fandt han angrebsmakkeren Wayne Rooney med en smart hælaflevering, inden han rykkede i position og fik bolden tilbage på kanten af straffesparksfeltet, hvorfra han sparkede bolden ind fladt i det lange hjørne til 1-0.

11 minutter senere - i det 37. minut - var han i oplæggerens rolle, da han fandt teenage-talentet Adnan Januzaj.

Den 18-årige belgier fik bolden i en spids position i straffesparksfeltet, men en glimrende skudfinte og et træk senere var han i oplagt scoringsposition, og han svigtede ikke. Den fremragende detalje, der ledte tankerne i retning af en ung Ryan Giggs, sørgede for 2-0.

West Ham kom bedre med i anden halvleg, men i stedet for reduceringen eliminerede United enhver form for spænding, da Ashley Young hamrede Wayne Rooneys aflevering op i målhjørnet fra kanten af straffesparksfeltet til 3-0.

Udeholdet kom dog på måltavlen, da Carlton Cole udnyttede en friløber til 1-3, men tættere kom holdet ikke.

Med sejren avancerede United i første omgang til syvendepladsen, men holdet har stadig otte point op til det aktuelle tophold, Liverpool.