Teenagehold kører Danmark til OL-plads i banecykling

Med en gennemsnitsalder på 17,5 år spærrede folk øjnene op, da det unge danske hold i fire kilometer holdforfølgelsesløb var næsthurtigst i kvalifikationen ved World Cuppen i banecykling i Hongkong fredag.

Det betød, at Casper Pedersen, Rasmus Pedersen, Niklas Larsen og Frederik Madsen var kvalificeret til semifinalen, og her viste de, at der ikke var tale om en enlig svale.

Italien blev sat til vægs, og med resultatet er Danmark nu sikret en plads ved OL i Rio de Janeiro i disciplinen.

- Med det her resultat er vi sikret en plads ved OL. Den er hjemme. Der er et OL-hold til Danmark, siger en begejstret assisterende landstræner, Martin Lollesgaard, fra Hongkong til Ritzau.

Her skal Danmark senere lørdag køre finale mod Australien i World Cuppen.

I semifinalen var Danmark hurtigere end italienerne fra start til slut, og med tiden 3.59,103 minutter var de unge danskere godt to sekunder hurtigere på målstregen.

- Det er fantastisk. De kørte simpelthen så flot. De fulgte vores taktik fuldt ud. Der er ikke så meget at sige. De gjorde bare det arbejde, de skulle.

- De turde at lægge fra land, og italienerne bed faktisk rigtig godt fra sig, men vi var bare bedre end dem, siger Lollesgaard.

Finalen bliver dog en uhyggeligt vanskelig opgave for de fire danske ryttere, som formentlig skal have endnu mere fart i cyklerne, hvis det skal blive til sejr.

Australien var hurtigst i kvalifikationen, og også i semifinalen satte de fire australiere en tid, som var omkring 2,5 sekunder hurtigere end Danmarks.

Martin Lollesgaard erkender, at det bliver en ordentlig mundfuld, men han ser en lille chance for en dansk sensation.

- Hvis vi går ud og satser alt igen. Måske eksploderer vi og har fire mand ud over hele banen efter to kilometer, men hvis vi ender med at holde sammen, så kan australierne også godt eksplodere, og så har vi en chance, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip