Teenagepige skal skaffe Refn Guldpalmen

admin

427 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

For første gang er der en kvinde i centrum, når Guldpalme-kandidaten Nicolas Winding Refn i denne uge har premiere på sin film "The Neon Demon" i Cannes, hvor den årlige filmfestival lige nu løber af stablen.

Her spiller den kun 18-årige amerikanske skuespillerinde Elle Fanning hovedrollen som en ung pige, der flytter til Los Angeles for at gøre karriere som model. I Refns ni foregående film har hovedrollerne ellers været spillet af mænd.

- Jeg besluttede mig for at lave en film om en teenagepige. Jeg synes, det er en interessant tid i vores udvikling, og det er der, at mange af de definerende faktorer i vores liv bliver identificeret. Det er noget, alle kan forholde sig til, siger Nicolas Winding Refn.

Med egne ord gider han ikke at lave den samme film to gange, og derfor var det ganske oplagt, at det denne gang skulle være en kvinde, der indtog hovedrollen.

- Jeg er jo domineret af kvinder. Jeg er gift med en kvinde, og jeg har to døtre. Jeg kunne ikke være mere omringet af kvinder, siger han.

Filmen bevæger sig i horrorgenren, og for Nicolas Winding Refn er det naturligt, at det er en pige i sine teenageår, der er omdrejningspunktet.

- Teenagetiden er også seksualitetens oprindelige start. Og horror er jo baseret på frygten eller det omvendte for seksualiteten, siger filmmageren, der før har deltaget i hovedkonkurrencen i Cannes.

Hvorvidt "The Neon Demon" kommer til at skabe lige så meget opmærksomhed som "Drive" og lige så forargede miner som "Only God Forgives", bliver afsløret, når filmen torsdag vises for pressen for første gang.

På søndag bliver det afsløret, hvem der løber med Guldpalmen i år. I juryen sidder blandt andet danske Mads Mikkelsen.

/ritzau/FOKUS