Teenagepiger hængt i træ: Fem mistænkte løslades

Indiske efterforskere har ikke nok beviser til at tiltale fem mænd, der blev tilbageholdt tidligere på året efter drabet på to teenagepiger i en fattig landsby i staten Uttar Pradesh.

De to kusiner på 14 og 15 år blev fundet hængt i et træ i maj. De var efter sigende blevet voldtaget forinden, og sagen om endnu en gruppevoldtægt i Indien vakte vrede verden over.

Indiens centrale efterforskningsbureau, CBI, siger, at det ikke "endnu" vil tiltale mændene på grund af mangel på beviser, men afviser ikke, at de kan blive tiltalt på et senere tidspunkt.

De mistænkte kan dermed komme på fri fod på fredag efter 90 dage bag tremmer. 90 dage er det maksimale tidsrum, som en anklaget kan sidde fængslet i Indien uden tiltale.

- På baggrund af vores efterforskning indtil videre rejser vi ikke tiltale på dette tidspunkt. Ingen af dem er dog blevet renset endnu, siger talskvinde for CBI Kanchan Prasad.

Pigerne var angiveligt blevet voldtaget, da de var gået ud i en mark for at forrette deres nødtørft. Som de fleste andre i landsbyen i Badaun-distriktet havde de ikke toilet i deres hjem.

Efterfølgende blev politiet beskyldt for at være uinteresseret i sagen, fordi den drejede sig om piger fra en lavere kaste.

Ifølge lokale medier skal undersøgelsen fra CBI dog have udelukket voldtægt i sagen.

Indien har de seneste år set flere voldsomme sager om voldtægt, og landet indførte skrappere straffe for forbrydelser begået mod kvinder efter en fatal gruppevoldtægt af en studerende på en bus i New Delhi i december 2012.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip