Teenager får Formel 1-debut før han får kørekort

Formel 1-teamet Toro Rosso har skrevet kontrakt med den lige nu kun 16-årige hollænder Max Verstappen.

Hollænderen fylder 17 i september, og når han debuterer i Formel 1 fra næste sæson, bliver han den yngste i en Formel 1-racer nogensinde.

Det meddelte Toro Rosso-teamet sent mandag aften.

Max Verstappen kommer til at afløse franskmanden Jean-Eric Vergne i bilen.

- Vi ser Max som en af de mest talentfulde unge kørere fra den nye generation, og vi mener, at han har den nødvendige modenhed til at klare udfordringen, siger Toro Rosso-teamets chef Franz Tost i en pressemeddelelse.

Den hidtil yngste kører i Formel 1 var spanieren Jaime Alguersuari, som var 19 år og 125 dage, da han kørte sit første grand prix i 2009. Med ham blev der diskuteret sikkerhedsspørgsmål på grund af den manglende rutine i en bil.

Han forlod i øvrigt sporten igen i 2011 i en alder af kun 21 år.

Max Verstappen er opfostret i Red Bulls junior-program - den samme talentfabrik, som har ført den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel og hans teamkammerat Daniel Ricciardo frem.

Hvis Max Verstappens efternavn lyder bekendt, er det fordi hans far Jos Verstappen selv var en habil kører. Det var blandt andet Jos Verstappen, der erstattede Kevin Magnussens far Jan, da han blev fyret af Stewart-teamet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip