Teenagere dømt: Truede bedstemor med barnebarn på skødet

Retten i Roskilde har idømt tre teenagere fængselsstraffe for at have trængt ind i et privat hjem i Greve, hvor de blandt andet tog kvælertag på en 63-årig kvinde for at få hende til at udlevere forskellige værdigenstande.

De dømte mænd, som er mellem 17 og 19 år, truede under røveriet desuden kvinden med knive, som de flere gange holdt mod hendes hals. Truslerne foregik, alt imens hun sad med sit treårige barnebarn på skødet.

Ved røveriet fik de ifølge anklagen udleveret to iPhones, to iPads, en bærbar computer, smykker og en pung af mærket Louis Vuitton. De tre hjemmerøvere fik også fat på den 63-åriges hus- og bilnøgler, hvorefter de flygtede fra gerningsstedet i hendes bil.

Allerede samme nat blev de tre mænd anholdt efter en biljagt.

Den ældste af de to 17-årige, Zeeshan Hussain Bhatti, der beskrives som hovedmanden ved hjemmerøveriet, blev også dømt for at true en tjenestemand i funktion i forbindelse med en flugt fra en ungdomsinstitution. Han blev straffet med fængsel i fire år og seks måneder.

19-årige Hassan Hamied Hassan, som kom til Danmark som fireårig, blev idømt fængsel i fem år. Han blev desuden udvist betinget med en prøvetid på to år efter løsladelsen.

Den yngste af de to 17-årige gerningsmænd, Markus Aarup Vestergaard, blev idømt den korteste straf på tre års fængsel.

De tre teenagere har valgt at tænke over, om de vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip