Teenagere og 11-årig anholdt for et makabert drab på en 6-årig

Skrevet af admin

19/05/2015

Dagens topnyheder

Fem unge drenge og piger i alderen 11 til 15 år er blevet anholdt i Mexico, hvor de mistænkes for at have stenet, knivstukket og begravet en seksårig dreng.

Det dræbte barn blev fundet i en overfladenær grav ved et vandløb lørdag. Han var senest blevet set sammen med en gruppe børn i udkanten af byen Chihuahua to dage tidligere.

Graven blev fundet, efter at politiet havde afhørt de anholdte unge. To af dem er drenge på 15 år, to er piger på 13 år, og den sidste er en 11-årig gammel dreng.

De fem mistænkes nu for i fællesskab at have stået bag drabet, der har chokeret mange i Mexico, der ellers er vant til opsigtvækkende kriminalhistorier på nærmest daglig basis.

Denne sag illustrerer ifølge anklagemyndigheden, hvilket "socialt forfald" Mexico er i.

- De legede, de bandt ham fast, og de pressede en gren mod hans hals, så han næsten blev kvalt. Da han faldt til jorden, kastede de sten på ham, de stak en kniv i ryggen på ham, og da han var død, slæbte de ham hen til stedet, hvor liget blev fundet.

- De dækkede liget med jord og puttede planter og et dødt dyr på toppen af graven, skriver anklagemyndigheden.

De 15-årige drenge risikerer lange fængselsstraffe, hvis de bliver kendt skyldige i drabet. De tre andre vil i det tilfælde slippe med andre sanktioner på grund af deres lave alder.

/ritzau/AFP