Teenagere trives i deres plejefamilier

De fleste unge er glade for at bo i deres plejefamilie, og mange får en særlig tilknytning til deres plejemor, selv om de bliver anbragt i en sen alder. Det viser en ny undersøgelse fra Videnscenter for Familiepleje i Københavns Kommune.

Det har ellers været praksis, ikke at anbringe teenagere i plejefamilie, grundet forestillingen om, at teenagere med tilknytningsskader og andre vanskeligheder ikke kan knytte sig til en ny familie.

Undersøgelsen fra Videnscenter for Familiepleje viser, at 78 procent af de unge, der er blevet anbragt som teenagere, enten er glade eller meget glade for at bo i deres plejefamilie, og 42 procent af de unge nævner deres plejemor som en af de personer, de er allermest knyttet til.

- De unge fortæller selv, at de sætter stor pris på den omsorg de får hos plejefamilien og det at være en del af familien på lige fod med plejeforældrenes egne børn. Flere af dem bliver i øvrigt så glade for dem, at de omtaler dem som søskende, fortæller Mette Larsen, der er leder af videnscentret.

Selv om unge, anbragt før teenagealderen, er endnu gladere og mere knyttet til deres plejefamilie, så dokumenterer undersøgelsen, at teenagere i høj grad kan få et tæt forhold til deres plejefamilie, og at langt flere unge fremadrettet kan få glæde af familiepleje.

 

Dagens Gossip