Danske unge i ekstase: Nu kommer de endelig til Danmark

31/05/2023 16:30

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Fødevarestyrelsen
Foto: Fødevarestyrelsen
Det er slut med at betale overpris.

Mest læste i dag

Nyheden, som folkeskolebørnene haft et indædt ønske om at få, er nu endelig kommet. For PRIME kommer til Danmark. 

Populariteten er så enorm, at flere har betalt mere end 100 kroner for blot 500 milliliter. Dog hører sådanne voldsomme beløb snart til fortiden. 

Nu, under en måned efter at Fødevarestyrelsen kunne bekræfte, at PRIME på ulovlig vis blev solgt i Danmark, har Salling Group løftet sløret for, PRIME kan købes i Netto, Bilka og Føtex fra midten af juni.

Prisen bliver prisen 25 kroner.

"Der har været meget kritik af energidrikkene på grund af for højt indhold af koffein og a-vitamin. Det, vi får, er en hydrerings-drik uden indhold af koffein og a-vitamin. Så det er ikke en energidrik, men det er stadig Prime," siger pressechef hos Salling Group Jacob Nielsen til Ekstra Bladet

Salling Group har fået tilladelse til at sælge PRIME, da de har fået virksomheden til at fjerne koffein samt a-vitamin i drikkene, så de nu overholder kravet fra Fødevarestyrelsen.

I drikken findes et højt indhold af A-vitamin, hvilket danskerne i forvejen får nok af fra blandt andet leverpostej og gulerødder. Og får man for meget A-vitamin, kan leveren på længere sigt tage skade.

Derudover indeholder drikken Prime Energy 200 milligram koffein. Det er for meget. Alt for meget.

Det overstiger nemlig med længder de 32 milligram koffein pr. 100 ml, som er tilladt i en energidrik.

Men nu kan de unge altså forenes om de PRIME-variationer, som snart vil pryde hylderne i Salling Groups butikker.