Teknikbøvl drillede lønudbetaling og netbank torsdag

Fra morgenstunden torsdag måtte mange danskere se forgæves efter deres løn på bankkontoen - hvis de da overhovedet kunne logge på. Både Nets og landet største banker, Danske Bank og Nordea, bøvlede med tekniske problemer.

Problemerne startede dybt i datacentralerne hos Nets, hvor en fejl forsinkede udbetalingen af løn til mange danskere. Det fik ekstraordinært mange kunder i bankerne til at logge på netbank for at tjekke deres konto torsdag morgen med nedbrud til følge.

- En af de problemer, der er opstået her til formiddag, er, at systemet er belastet, og det skaber en træghed, siger Stephan Ghisler-Solvang, pressechef i Nordea, hvor teknikere fortsat arbejdede på at løse problemerne torsdag middag:

- Netbank og mobilbank kører, men der vil være kunder, der vil opleve, at det kan være svært at logge på. Vi er kede af de gener, som kunderne oplever, og vi håber, at de vil bære over med os og være tålmodige lidt endnu, tilføjer han.

IT-problemerne betyder, at pengeoverførsler og lønudbetaling fortsat kan være forsinket hos nogle af Nordeas kunder.

Hos Danske Bank kunne de omkring 1,15 millioner kunder, som bruger bankens netbank, ikke få adgang til et blik på kontoen torsdag morgen og formiddag, hvor netbanken var nede.

- Netbanken var nede i hele landet, siger Jens Bjørnkjær Gamborg, kommunikationsmedarbejder i Danske Bank.

- Det skyldes formentligt overbelastning, fordi flere end sædvanligt har villet tjekke deres konto på grund af de problemer, der har været med lønudbetalingen, tilføjer han.

Danske Bank oplyser 12.15 torsdag, at systemerne kører igen.

Hos Nets forklarer presseansvarlig Ulrik Marschall, at fejlen blev opdaget natten til torsdag.

- Vi finder en systemfejl natten til torsdag, som bliver rettet, men processen med at udbetale løn blev forsinket nogle timer.

- To ud af fem datacentraler var ramt af problemerne, så det var ikke alle danskere, der var ramt, siger Ulrik Marschall.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip