Teknikken kører igen på nordjyske sygehuse efter nedbrud

Efter at alle telefoner og alt it-udstyr tirsdag morgen var gået i sort på Region Nordjyllands sygehuse, er fejlen lokaliseret og rettet, så regionens netværk igen er oppe at køre.

Det oplyser Claus Wegener Kofoed, it-chef hos Region Nordjylland, til Ritzau tirsdag eftermiddag.

- Status lige nu er, at vi er kørende i normal drift, og at vi har fundet årsagen til det og fjernet årsagen, siger it-chefen.

Claus Wegener Kofoed forklarer grunden til nedbruddet med, at en pludselig øget trafik påvirkede it-driften og it-telefonien på regionens sygehuse.

- Man kan sige det på den måde, at normalt har man et netværk, hvor trafikken kører, siger it-chefen og fortsætter:

- Der er så nogle mekanismer, der siger, at hvis nu trafikken stiger med for eksempel fem procent, så kommer der en alarm om, at der sker noget på netværket.

- Så går der nogle automatiske systemer i gang inde i netværket, der i en prioriteret orden sørger for at lukke nogle processer ned.

Den pludseligt øgede trafik kommer ifølge it-chefen "så hurtigt med en masse støj ude på nettet, at systemerne ikke er i stand til at håndtere det."

- Det, der sker nu, er selvfølgelig, at vi vil analysere til bunds, hvordan det kan undgås fremover. Det vil sige, at vi med henblik på den fejl, der har været, kommer til at kigge på vores netværk for at sikre os, at det ikke sker igen, siger Claus Wegener Kofoed.

Analysen af netværksnedbruddet vil komme til at tage et stykke tid, forklarer it-chefen, der fortsætter med at sige, at den gerne skulle føre til yderligere tiltag til at sikre regionens net endnu bedre.

Region Nordjylland oplyser i en pressemeddelelse, at der på nuværende tidspunkt ikke er fuld klarhed over, hvad it-nedbruddet har betydet for de planlagte behandlinger på regionens sygehuse.

Fejlen i regionens netværk skete tirsdag morgen klokken 03.45, hvorefter netværket igen blev retableret og stabiliseret klokken 09.50.

/ritzau/

 

Dagens Gossip