Teknisk fejl stopper aktiehandel i New York

Handlen på børsen i New York er onsdag aften genoptaget efter en mere end tre timer lang afbrydelse på grund af en intern, teknisk fejl, rapporterer flere nyhedsbureauer.

Kort efter klokken 21 dansk tid meddelte børsen, at handlen var genoptaget. Få minutter senere kom en meddelelse om, at alle systemer nu fungerer normalt.

Både forbundspolitiet FBI og det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed var hurtigt på stikkerne, da børsen tidligere på dagen meldte om problemer i it-systemet.

Men begge kunne senere bekræfte, at der ikke er tegn på, at "forbryderiske" personer eller grupper står bag det tekniske sammenbrud.

Problemerne var ikke forårsaget af et hackerangreb, skriver New York-børsen på Twitter.

Frygten for, at der kunne være tale om et større cyberangreb, blev forstærket fordi flere større amerikanske virksomheder oplevede tekniske problemer inden for få timer.

Kort efter, at handlen var stoppet på børsen onsdag omkring klokken 17.30 dansk tid, gik også avisen Wall Street Journals hjemmeside ned.

Tidligere på dagen måtte fly fra United Airlines blive holdende på landjorden på grund af et teknisk svigt.

De tre hændelser inden for få timer tændte alarmklokkerne hos flere myndigheder, og præsident Barack Obama er blevet holdt orienteret om situationen.

- Det ser ud til, ud fra hvad vi ved på nuværende tidspunkt, at driftsforstyrrelserne hos United og på børsen ikke skyldes en forbryderisk aktør, sagde ministeren for indenlandsk sikkerhed, Jeh Johnson, inden børsen atter var tilbage på normal funktion.

- Vi ved mindre om Wall Street Journal lige nu, ud over at deres system er oppe igen, tilføjede han.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip