Teknologi-blogger: Største iPhone-lancering i mange år

Tirsdag aften holder Apple pressemøde i hovedkvarteret i Cupertino, hvor det forventes at koncernen lancerer to nye iPhone-modeller, der formentlig bliver omtalt som iPhone 6.

Det kan være en markant opdatering, som er på vej af den populære serie. Teknologi-blogger Jon Lund forventer, at mobilskærmen bliver betragteligt større end de nuværende fire tommer, der er på iPhone 5-modellerne.

- Det her er ret stort. Hvis tingene går, som der bliver spået, så er det her den største iPhone-lancering i mange år. Det her er det første rigtige brud med det oprindelige iPhone-format.

- Det er lidt atypisk, at det er Apple, som nu efteraber konkurrenterne med en større skærmstørrelse, som de tidligere havde svoret på, de ikke ville have.

- Apple ville have, at telefonen skulle kunne bruges med én hånd - det kommer de til at bryde med nu, hvis skærmen på den største model kommer helt op på 5,5 tommer, som rygterne går på, siger Jon Lund.

Det er Apples store konkurrent Samsung, der blandt andet har haft held med at lave telefoner så store, at de kan betragtes som en mindre tablet.

Jon Lund fortæller samtidig, at en større iPhone måske giver en helt ny "et-hånds-betjening".

- Nogle spekulerer i, at der måske er lavet en ny tilføjelse til måden, hvor på man styrer telefonen. Det kan være med både en ethånds- og en tohåndsbetjening, som man kan så til eller fra. Så man ændrer måske måden markant, hvor på man bruger sin iPhone, siger han.

Det bliver dog næppe bedre kamera eller lydkvalitet, der kommer til at stjæle en ny iPhones indholdsoverskrifter.

I stedet forudser Jon Lund, at fokus vil være på bedre skærmkvalitet og integrering af en RFID-chip, som man kan bruge til kontaktløs betaling i stil med den måde, man i Danmark bruger rejsekort.

Ud over nye telefonmodeller går der rygter om, at Apple også lancerer et ur, der formentlig vil blive kendt som et iWatch.

- Det er det allermest spændende, og det er det, som gør, at jeg vil sidde klinet til min skærm og se transmissionen. Det er et spørgsmål om, at man kan lave endnu en ny dims, der revolutionerer Apples marked, lige som man gjorde med iPod, iPhone og iPad.

- Det bliver spændende at se, om det bare er en stor klods rundt om håndledet, eller om det kan et eller andet, som man ikke har set endnu, og som telefonen i lommen ikke kan. Det er det kæmpe store spørgsmål, siger Jon Lund.

/ritzau/