Teknos i Vamdrup overtager Kolding-virksomhed

Skrevet af Elo Christoffersen

|

29/11/2013

Dagens topnyheder

Teknos A/S, som har fabrik i Vamdrup, overtager Kolding-virksomheden, Burcharths Farve- & Lakfabrik A/S i Kolding, som udvikler og producerer overfladebehandling til maskiner, materiel og motorer. Det skriver Vamdrup Netavis.

Burchardt Farve- og lakfabrik AS, er beliggende på adressen, Donsvej 6 i Bramdrupdam. Virksomheden har afdeling i Sverige har endvidere betydelige aktiviteter i Polen og Tyskland og omsætter for cirka 60 millioner kroner årligt.

Papirerne om overtagelsen blev underskrevet i dag (29.11. 2013), men den endelige overtagelse ventes først at ske i løbet af første kvartal 2014. På dette tidspunkt vil alle Burcharths forretningsmæssige operationer samt produktion være overflyttet til Teknos' danske fabrik i Vamdrup.

Alle medarbejdere hos Burcharths vil blive overført til Teknos i Vamdrup.

Overtagelsen forventes at kunne styrke Teknos' position inden for vandbaserede overfladebehandlingsprodukter til metal i særdeleshed i Skandinavien, men også i en række nordeuropæiske lande, og den vil også styrke virksomhedens eksisterende teknologier inden for vandbaserede overfladebehandlingssystemer til motorblokke.

Teknos’s mest betydningsfulde globale forretningsområder omfatter i øjeblikket pulvermaling og vådmaling til metal- og træindustrien, bygningsmaling og specialprodukter.

Fabrikken i Vamdrup beskæftiger i øjeblikket omkring 200 medarbejdere, og er i 2013 estimeret til 2,1 milliard kroner i omsætning, hvilket svarer til cirka 7 procent i vækst.

Det oplyses, at Teknos vil forsætte forretningsudviklingen gennem yderligere investeringer for at sikre de fremtidige forventninger og vækst, hedder det videre i forbindelse med overtagelsen af Burchardt A/S i Kolding.

En af Europas førende

Teknos placerer sig som absolut en af Europas førende leverandører af industriel overfladebehandling, og har en stærk position også inden for bygningsmaling. Teknos har produktion i syv lande samt salgsselskaber i 15 lande og via et veletableret netværk af agenter, bliver Teknos’ produkter eksporteret til mere end 20 andre lande.

Teknos er et finskejet familie selskab med hovedkontor i Finland. Og her ligger også det ene globale forsknings- og udviklingscenter, mens det andet ligger i Vamdrup.

Teknos har totalt cirka 1.100 medarbejdere, hvoraf flere end 160 er beskæftiget inden for forskning og produktudvikling.

Teknos blev grundlagt i 1948, og er en af Finlands største familieejede virksomheder.

Årsagen til at virksomhedens danske fabrik ligger i Vamdrup, hænger sammen med, at koncernen i 1992 købte og videreførte den privatejede virksomhed A/S Johs. Schous Farve- og lakfabrik i Vamdrup, som allerede på dette tidspunkt havde specialiseret sig i vandbaserede produkter til blandt andet overflade behandling af primært af danske industriprodukter.