Telefonerne bimler fortsat hos Falck

I underkanten af 2000.

Så mange opgaver har Falck indtil videre måttet rykke ud til i forbindelse med stormen Bodil, oplyser kommunikationsdirektør Louis Honoré lørdag.

- Vi har stadig travlt. Vi har fået lige knap 2000 opgaver ind fra folk, der har brug for vores hjælp, og dem er vi i gang med at løse, siger han.

- Skaderne er fordelt over hele landet, men ude ved den jyske vestkyst har vi fortsat rigtig travlt med at hjælpe folk.

Falck regner med, at tallet vil fortsætte med at stige, mens folk i løbet af weekenden får undersøgt, om deres sommerhuse har lidt skade under den kraftige blæst.

- Dem med sommerhus er formentlig ude at tjekke i dag, så vi kan se, at der stadig tikker opgaver ind, men det begynder nok at stilne af nu her, lyder vurderingen fra Louis Honoré.

I mange tilfælde er det væltede træer - eller træer, der truer med at vælte ind over huse - som skaber travlhed hos Falck.

- Andre har mistet dele af deres tag, eller ruder i huset er blæst ind. Der er vi ude at dække af, forklarer Louis Honoré.

Også Beredskabsstyrelsen har haft sit at se til i løbet af de seneste dage. Lørdag middag skrev styrelsen på Twitter, at den har været indsat 163 gange med i alt 450 mand i forbindelse med stormvejret og de efterfølgende oversvømmelser.

Naturstyrelsen melder, at stormen Bodil har været væsentlig hårdere ved de danske skove end forgængeren Allan i oktober. Styrelsen vurderer, at der er væltet træer på mindst 290.000 kubikmeter. Det er mere end dobbelt så mange som stormen i oktober.

Oktoberstormen Allan gav samlet set 4000 arbejdsopgaver for Falck.

/ritzau/

 

Dagens Gossip