TeliaSonera og Telenor går sammen i Danmark

TeliaSonera og Telenor slår sig sammen i Danmark. Det nye fælles selskab får 3,5 millioner mobilkunder og en markedsandel på cirka 40 procent af mobilmarkedet, oplyser selskaberne.

- Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning, siger Kjell-Morten Johnsen, executive vice president og chef for Telenor Region Europa i en pressemeddelelse.

- Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse, tilføjer han.

Telenor og TeliaSonera har siden 2012 haft et fælles mobilnetværk i Danmark. Aftalen betyder, at de to selskaber nu tager det fulde skridt og går sammen i et fællesejet selskab, hvor hver part ejer 50 procent.

Tilsammen har selskaberne en omsætning på mere end ni milliarder kroner om året.

De to selskaber venter at kunne høste kontante fordele af ægteskabet. Sammenlægningen ventes at give 800 millioner danske kroner i synergier med fuld effekt fra 2019.

Der kan især spares penge på at sammenlægge distribution, salg og marketing, kundeservice, administration samt netværk og it, lyder det.

Det kræver dog godkendelse fra EU-Kommissionen, før aftalen kan falde helt på plads. TeliaSonera og Telenor forventer, at det vil ske i løbet af 2015.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip