TeliaSonera og Telenor skaber ny telegigant i Danmark

TeliaSonera og Telenor slår sig sammen i Danmark. Det nye, fælles selskab får 3,5 millioner mobilkunder og en markedsandel på cirka 40 procent af mobilmarkedet, oplyser selskaberne.

- Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning, siger Kjell-Morten Johnsen, executive vice president og chef for Telenor Region Europa, i en pressemeddelelse.

- Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse, tilføjer han.

Telenor og TeliaSonera har siden 2012 haft et fælles mobilnetværk i Danmark. Aftalen betyder, at de to selskaber nu tager det fulde skridt og går sammen i et fællesejet selskab, hvor hver part ejer 50 procent. Også de to selskabers bredbåndstjenester slås sammen.

Tilsammen har selskaberne en omsætning på mere end ni milliarder kroner om året.

De to selskaber venter at kunne høste kontante fordele af ægteskabet. Sammenlægningen ventes at give 800 millioner danske kroner i synergier med fuld effekt fra 2019.

Der kan især spares penge på at sammenlægge distribution, salg og marketing, kundeservice, administration samt netværk og it, lyder det.

Ifølge selskaberne selv vil sammenlægningen betyde fordele for de danske kunder. Selskaberne fremhæver blandt andet, at kunderne får flere butikker at vælge imellem, og at selskaberne vil være bedre rustet til "at give kunderne en endnu bedre netværksoplevelse".

Det kræver dog godkendelse fra EU-Kommissionen, før aftalen kan falde helt på plads. TeliaSonera og Telenor forventer, at det vil ske i løbet af 2015.

Jagten på en direktør til det nye selskab er dog allerede sat ind. Bestyrelsen i det nye selskab vil være ligeligt repræsenteret af Telenor og TeliaSonera.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip