Tennis-es har mistet tilliden til antidopingsystem

Novak Djokovic talte længe og følelsesladet om doping efter sin kamp mod Roger Federer sent tirsdag i London ved sæsonafslutningen.

Serberen, som indtil for nylig var nummer et i verden, har mistet tilliden til systemet. Han mener, at dopingkontrollerne har fejlet, når den internationale sportsdomstol (CAS) kun delvist frikender hans ven og landsmand Viktor Troicki for at dope sig.

Det besluttede CAS tirsdag.

Troicki havde oprindeligt fået 18 måneders karantæne fra det internationale tennisforbund, men den dom sænkede CAS tirsdag til 12 måneder.

Troicki havde forsømt at aflevere en blodprøve ved Monte Carlo Masters i april. Hans egen forklaring er, at han havde afgivet en urinprøve, og da han både følte sig utilpas og har en angst for nåle, havde kontrollanten fortalt ham, at det så ikke var nødvendigt med en blodprøve også.

Hvis hans forklaring er sand, var det en fejl, som koster 12 måneders karantæne.

- Først og fremmest er Viktor en af mine meget nære venner. Det er dårligt nyt for ham, for mig og for alle, der er tæt på ham.

- Men det er ikke kun dårligt for os. Det beviser igen, at Wada's og antidopingmyndighedernes systemer ikke virker, siger Novak Djokovic ifølge Reuters med henvisning til det internationale antidopingagentur, Wada.

- Jeg har ikke tillid til dem længere. Jeg har ikke tillid til, hvad der foregår.

- Jeg er usikker på morgendagen på grund af dopingkontrollanterne, som er til turneringerne for Wada. De er uprofessionelle.

- På grund af deres sjuskeri og deres manglende evne til at forklare reglerne ordentligt, er jeg usikker på, om min test bliver væk for dem - eller det, der er værre, siger han.

Ifølge Djokovic havde Troicki spurgt, om han ikke kunne afgive blodprøven dagen efter, og kontrollanten havde ikke informeret ham om konsekvenserne.

- Som spiller gør det mig nervøs for at aflevere en hvilken som helst test, siger Novak Djokovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip