Tennisbosser iværksætter korruptions-undersøgelse

I en uvildig undersøgelse skal det nu granskes, om de verdensomspændende tennisforbund gør nok for at undgå korruption i sporten.

Det sker, efter at medierne BBC og Buzzfeed tidligere i januar skrev, at en række af verdens bedste tennisspillere gennem det seneste årti kan have været involveret i matchfixing.

Medierne har fået fingre i en hemmelig rapport, der viser, at 16 spillere, som har været i top-50 på verdensranglisten, mistænkes for at have været del af aftalt spil.

Alle de spillere - herunder vindere af grand slam-trofæer - har dog fået lov til at spille videre.

Undersøgelsens formål er "at sikre spillets integritet", lyder det i en fælles meddelelse fra herrernes forbund ATP, kvindernes WTA, Det Internationale Tennisforbund (ITF) og cheferne for årets fire grand slam-turneringer.

Det bliver et uafhængigt panel, der skal "gennemgå og rapportere om relevansen og effektiviteten af" det nuværende antikorruptionsprogram, herunder TIU, der er en særlig enhed for aftalt spil i tennissporten.

- Det er vitalt, at vi retter op på den skade, der er sket, og at vi gør det hurtigt. Vi er fast besluttede på at gøre, hvad der er nødvendigt for at fjerne korruption fra vores sport, siger TIU-formand Philip Brook på et pressemøde.

Det bliver London-advokaten Adam Lewis QC, der skal lede undersøgelsen, og rapporten vil være offentligt tilgængelig, når den er færdig.

Spørgsmålet om matchfixing har fyldt meget under årets første grand slam-turnering, Australian Open, efter BBC og Buzzfeeds afsløringer.

Der var yderligere brændsel til bålet, da en stor bookmaker søndag stoppede alle væddemål på en mixeddoublekamp i turneringen på grund af et usædvanligt betting-mønster.

Spillerne har nægtet at være involveret i matchfixing.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip