Tenniskonger nedtoner moralsk finale i French Open

Klimaks kommer fire dage for tidligt i årets udgave af tennisturneringen French Open.

For mens herrernes finale i den franske grand slam-turnering først spilles søndag, mødes verdens bedste spiller og kongen af det røde grus i Paris allerede onsdag i en kvartfinale, der må betegnes som den moralske finale.

På den ene side af nettet verdensetteren Novak Djokovic, der har vundet sine seneste 26 kampe. På den anden side Rafael Nadal - kongen af French Open, hvor han har løftet trofæet ni gange i løbet af de seneste 10 år.

Men mens tenniselskere verden over og nok i særdeleshed folk med onsdagsbilletter til hovedbanen Court Philippe-Chatrier slikker sig om munden, så nedtoner hovedpersonerne kampens betydning.

- Kampen er ikke vital. Sidste år slog jeg ham i finalen, det her er ikke årets kamp. Mit liv ændrer sig ikke, hvis jeg taber en kvartfinale, siger Nadal.

- Hvis det var en finale, ville det være anderledes. Det er en kvartfinale, og hvis du vinder, går du i semifinalen. Det er ikke et spørgsmål om at løfte trofæet eller ej, uddyber spanieren.

- Jeg forsøger at bevare mine rutiner og ikke tillægge kampen så stor betydning. Jeg ved, hvad jeg skal gøre. Jeg ved, hvad der er ventet af mig, supplerer Novak Djokovic.

Godt forsøgt Nadal. Godt forsøgt Djokovic. Det holder bare ikke.

En god indikation af kampens betydning fås hos bookmakerne, der alle har Djokovic som turneringens storfavorit. Man kan ikke engang få fordoblet sine penge ved at spille på serberen som vinder af French Open. Lige så klar nummer to er Nadal.

Bookmakerne føler sig med andre ord sikre på, at vinderen af onsdagens kamp også løfter trofæet på søndag.

Og det er der vel ikke noget at sige til.

Djokovic er nummer et i verden, har ikke tabt siden 23. februar og har vundet de seneste fire turneringer, han har spillet. Bemærkelsesværdigt var det, at han i grusturneringen i Monte Carlo i april slog Nadal så sikkert som 6-3, 6-3 i semifinalen.

Nadal er ikke nær så godt kørende for tiden, men der sker noget helt særligt, når han spiller i Paris. Spanieren debuterede i 2005, vandt turneringen og har vundet ni titler på 10 år og blot tabt en enkelt kamp i French Open, hvilket skete i 2009.

Og Djokovic, der tørster efter en French Open-titel, som er den eneste grand slam-titel, han mangler på sit cv, er fuldt ud bevidst om Nadals X-faktor i Paris, hvor de to er tørnet sammen seks gange med seks Nadal-sejre til følge.

- At spille mod ham her er noget helt andet end at spille mod ham i enhver anden turnering, siger Djokovic.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip