Tennistoppen afviser at dække over påstået matchfixing

På dagen for Australian Opens begyndelse ramte en bombe tennissporten, da BBC og Buzzfeed havde fået fingre i en rapport, som indikerede mange tilfælde af matchfixing i toptennis.

Ifølge rapporten var der rapporteret mistanke om matchfixing blandt hele 16 spillere i top-50 på verdensranglisten det seneste årti, men ingen af dem er nogensinde blevet straffet.

Deriblandt skulle sågar være grand slam-vindere, og otte af spillerne skulle angiveligt være med ved det igangværende Australian Open.

Det har ført til beskyldninger om, at ATP-organisationen, som står bag mændenes ATP Tour, har set igennem fingre med påstået matchfixing, men det afviser ATP blankt.

- Tennisintegritetsenheden og tennismyndighederne afviser på det kraftigste enhver indikation af, at der er blevet dækket over matchfixing, eller at det ikke er blevet undersøgt til bunds, siger chefen for ATP, Chris Kermode, ifølge AFP.

- Og mens BBC og Buzzfeeds beskyldninger primært drejer sig om begivenheder fra omkring ti år siden, så vil vi undersøge enhver ny information, og det gør vi altid, slår Kermode fast.

De to medier, som har bragt historien, har valgt ikke oplyse navnene på de spillere, der er nævnt i rapporten, da ingen af dem er hverken sigtet eller dømt for noget.

- Lad mig bare slå fast, at alle os i tennisverdenen er helt og aldeles fokuserede på at fjerne alle former for korrupt adfærd i vores sport, lyder det fra Chris Kermode.

- Der er nultolerance-politik på dette område.

/ritzau/

 

Dagens Gossip