Terror i Frankrig: Afhugget hoved spiddet på port

Et angreb har fundet sted mod en fabrik sydøst for den franske by Lyon, og det er bekræftet, at én er dræbt og to såret.

Den dræbte er blevet halshugget, og hovedet er spiddet på fabrikkens port.

Den dræbte skal angiveligt være en lokal forretningsmand, skriver det franske nyhedsbureau AFP, der citerer en kilde tæt på efterforskningen. Oplysningen er dog ikke bekræftet fra officielt hold.

Det lykkedes gerningsmanden, der er en formodet muslimsk salafist, at udløse et par sprængladninger inde på fabrikken, inden han blev anholdt.

- Ifølge den første efterforskning er en eller flere personer i et køretøj kørt ind i fabrikken. En eksplosion fandt derefter sted, siger en kilde tæt på efterforskningen.

- En krop med et afhugget hoved blev fundet nær fabrikken, men vi ved endnu ikke, om liget blev transporteret til stedet eller ej, siger kilden, der også kan bekræfte, at der er fundet et flag med arabisk skrift på gerningsstedet.

På et hasteindkaldt pressemøde i Bruxelles siger præsident François Hollande, der har deltaget i et EU-topmøde, at der er tale om et terrorangreb.

- Det er et terrorangreb, der er ingen tvivl om det. Der er fundet et halshugget lig med en skriftlig meddelelse. Så vidt vi ved, er der en død og to sårede, siger Hollande, som efter pressemødet rejser til Frankrig.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve siger, at geringsmanden ikke har et kriminelt synderegister, men at myndighederne har registreret ham som en person, der for nylig kan være radikaliseret i islamistiske kredse.

Cazeneuve, som er ankommet til gerningsstedet, siger, at en anholdt gerningsmand var under opsyn for radikalisering i 2006, hvilket ikke blev fornyet i 2008.

Politiet har anholdt andre, som kan have tilknytning til angrebet.

Ifølge de første oplysninger var det Islamisk Stats flag, som angriberen havde med sig.

Angrebet kommer næsten seks måneder efter det islamistiske angreb på det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo og et supermarked i Paris, som kostede 17 mennesker livet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip