Terror rammer regnskabet hos Easyjet

Lavprisflyselskabet Easyjet har oplevet et fald i omsætningen på grund af to af sidste års største terrorangreb.

Salget af flybilletter i de tre måneder fra oktober til og med december endte på 930 millioner pund, et lille fald i forhold til samme periode sidste år.

- En stærk efterspørgsel i oktober blev nulstillet af de tragiske begivenheder i Egypten og Paris, hvilket resulterede i en lavere efterspørgsel i november og december, skriver Easyjet i sit regnskab.

I oktober blev et russisk passagerfly skudt ned over Sinai-ørkenen i Egypten. Det fik en stribe flyselskaber til at aflyse afgange og ankomster til området. Det ramte eksempelvis det populære turistområde ved Sharm el-Sheik.

I november blev Paris ramt af et voldsomt terrorangreb, der krævede 130 ofre. Det skabte usikkerhed Europa over. Samtidig gjorde det, at flyselskaberne måtte advare om øget transporttid, da sikkerheden blev strammet.

Mens terroren ramte rejselysten i årets sidste tre måneder fortæller Easyjet, at bestillingerne for de første tre måneder af 2016 ser stærke ud.

Da man samtidigt fortsat skærer omkostninger og nyder godt af den lave oliepris forventer selskabet, at regnskabsåret, der løber til og med september, bliver et godt et af slagsen.

Easyjet er en af Europas ledende lavprisflyselskaber. Det beflyver over 700 ruter fordelt på 32 lande.

I Danmark flyver Easyjet fra Københavns Lufthavns nye lavpristerminal. Der flyves direkte til London, der er Easyjets hjemsted, samt storbyer som Berlin og Milano.

/ritzau/

 

Dagens Gossip