Terrorangreb på EU's hovedkvarter blev forhindret

Belgisk politi har anholdt flere personer, der havde planlagt et terrorangreb mod EU-Kommissionens hovedkvarter i Bruxelles, rapporterer medier i Belgien og Holland.

En talskvinde for EU-Kommissionen siger, at hun er bekendt med rapporterne, men at organisationen og EU-Kommissionen ikke har modtaget advarsler om specifikke angreb.

- De planlagde et angreb. Et af målene var EU-Kommissionens bygning. Der var ikke planer om at ramme individuelle kommissærer. Det skulle mere være som det nylige angreb mod Det Jødiske Museum, hvor så mange personer som muligt skulle dræbes, siger den hollandske tv-station NOS.

Omkring fire hundrede belgiere siges at være rejst til Syrien for at slutte sig til ekstremisterne.

Ifølge medierapporterne har det belgiske politi beslaglagt pistoler og skudsikre veste, mens det hollandske politi har beslaglagt jihadistisk litteratur.

Anholdelserne og beslaglæggelsen af våben er foretaget ved flere forskellige aktioner i Haag og i Bruxelles. En af politiets aktioner fandt angiveligt sted i Haags Schilderswijk distrikt, hvor der tidligere er blevet holdt en støttedemonstration for lslamisk Stat.

Ifølge NOS blev en mand og en kvinde af tyrkisk afstamning anholdt i sidste måned, da parret ankom til Bruxelles i et fly fra Tyrkiet. De havde angiveligt begge været i Syrien.

Derudover skal yderligere tre personer være blevet anholdt.

- Anholdelserne sker på et tidspunkt, hvor de belgiske myndigheder har intensiveret efterforskninger af ekstremisme i regionen. En del personer er blevet tilbageholdt, fordi de mistænkes for at have relationer til jihadister, skriver den belgiske avis L’Echo.

I maj blev fire mennesker dræbt under et skudangreb på Det Jødiske Museum i det centrale Bruxelles. Den hovedmistænkte i angrebet, franskmanden Mehdi Nemmouche, menes at have kæmpet for Islamistisk Stat i over et år.

Myndighederne slog til, efter det stod klart, at den påståede terrorcelle havde anskaffet sig skydevåben. Våben, som blev beslaglagt under en razzia i Bruxelles samme dag, som anholdelserne fandt sted.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip