Terrorfrygt: Norge skærper kontrollen ved grænserne

Danskere på vej til Norge skal forberede sig på, at de bliver kontrolleret ekstra grundigt ved indrejsen.

Kontrollen med samtlige grænseovergange er skærpet. Det gælder både til lands, til vands og i lufthavnene.

På grund af terrortruslen mod Norge er der blevet indført et krav om, at alle, der rejser ind i landet, skal kunne fremvise pas, bekræfter Politidirektoratet over for norsk TV2.

- Når politiet gennemfører kontroller, må alle rejsende kunne legitimere sig, siger pressevagt Vemund Aabø i Politidirektoratet til TV2.

Det svenske nyhedsbureau TT skriver, at de skærpede foranstaltninger betyder, at alle indrejsende skal fremvise pas eller id-kort ved de norske grænseovergange fra lørdag til mandag den 28. juli.

Politiet har ifølge TV2 informeret EU og andre Schengen-lande om den midlertidige genindførelse af grænsekontrollen.

Fredag strammede de danske færgeselskaber med ruter til Norge kontrollen med sine passagerer ifølge DR Nordjylland.

Hos Stena Line, der har afgange til Oslo fra Frederikshavn, får alle kunder ekstraordinært kontrolleret deres pas eller kørekort.

Og færgeselskabet Fjord Line, som sejler mellem Hirtshals og Norge, er på eget initiativ gået et sikkerhedsniveau op, selv om de danske myndigheder endnu ikke har krævet det, fortalte administrerende direktør Gert Balling.

Det betyder blandt andet, at færgeselskabets personale kontrollerer bagagen hos 20 procent af passagererne. Normalt er det mellem to og fem procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip