Terrorfrygt: Øksemand går amok på politibetjente i New York

En politimand blev ramt af en økse i hovedet, mens en anden blev ramt i armen, da en mand torsdag angreb betjentene med en økse i New York. Gerningsmanden blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

De to betjente var ved at blive fotograferet af en freelancefotograf, da gerningsmanden pludselig løb mod dem med en økse bagfra. En af dem er i "kritisk" tilstand efter angrebet, oplyser New Yorks Politi ifølge Reuters.

Optagelser fra et overvågningskamera viser, at manden løb forbi intetanende civile mod betjentene og svingede øksen mod dem. Første gang ramte han den ene politimand i armen, i anden omgang formåede han at ramme den anden i hovedet, siger en talsmand fra politiet i New York.

I alt fire betjente var på stedet, og de to politifolk, der ikke blev ramt af øksen, affyrede skud mod manden med øksen. Han blev erklæret død på stedet.

En 29-årig kvinde, der var tæt på dramaet, blev også ramt af politiskud. Hun blev kørt på hospitalet og opereret for sine kvæstelser, men er ifølge talsmanden ikke i livsfare.

Angrebet fandt sted i bydelen Queens, og politiet undersøger ifølge CNN og NBC News, om der er forbindelser til terror, efter at to blodige angreb har fundet sted de seneste dage i Canada.

Senest dræbte en mand en soldat og affyrede cirka 30 skud inde i det canadiske parlament onsdag.

Torsdag aften udsendte New Yorks Politi en meddelelse til alle betjente om at være ekstra opmærksomme i kølvandet på de canadiske angreb. Særligt betjente i uniform skulle være opmærksomme på eventuelle angreb.

CNN har talt med flere politikilder i New York, der nævner frygten for terror, men det bliver fortsat undersøgt og kan hverken be- eller afkræftes.

Der er heller ikke umiddelbart beviser for, at angrebet er blevet begået som led i en terroraktion.

/ritzau/

 

Dagens Gossip