Terrormistænkt i Charlie Hebdo-sag anholdt i Bulgarien

En franskmand, der kædes sammen med terrorhandlingerne i Paris, er blevet anholdt i Bulgarien, oplyser den bulgarske anklagemyndighed til nyhedsbureauet AFP.

Franskmanden blev anholdt den 1. januar, da han forsøgte at krydse grænsen til Tyrkiet.

Den offentlige anklager Darina Slavova siger til AFP, at den 29-årige er fransk statsborger med haitianske rødder.

Den 29-årige er i forvejen eftersøgt i Europa, da hans kone beskylder ham for at have kidnappet parrets treårige søn.

Men mandag modtog den bulgarske anklagemyndighed en europæisk arrestordre, der var udstedt af en domstol i Paris.

- Anklagerne er at have deltaget i en organiseret kriminel gruppe, hvis mål er at organisere terrorhandlinger, siger Slavova.

Den 29-årige har adskillige gange været i kontakt med den ene af de to Kouachi-brødre, Cherif, der stod bag angrebet på det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo, oplyser Darina Slavova.

Hun siger, at kontakten fandt sted før den 29-årige forlod Frankrig, som var den 30. december - en uge før det blodig angreb mod Charlie Hebdo.

De franske myndigheder jagter flere formodede medgerningsmænd til sidste uges terrorangreb i den franske hovedstad. Mandag sagde den franske premierminister, Manuel Valls, at jagten forsætter.

Ifølge franske politikilder skal de tre gerningsmænd til sidste uges angreb i Paris have tilhørt en terrorcelle, som i alt kan have haft op mod ti medlemmer. Fem til seks af de mistænkte medhjælpere kan være på fri fod, rapporterer flere medier, der henviser til nyhedsbureauet AP.

Ved sidste uges terrorangreb i Paris mistede 17 mennesker livet. 12 mennesker blev dræbt i forbindelse med angrebet mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i løbet af tre dages blodig terror i den franske hovedstad.

De tre terrorister, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip